Selecteer een pagina

Zaterdag 13 mei

Buiten schilderen

Namens Het Kunstgilde Genemuiden nodigen we je uit om mee te doen aan de uitdaging om een dagje buiten te schilderen. Geheel in eigen stijl en eigen materiaalkeuze willen we deze impressionistische schildersdag, bij goed weer, organiseren op 13 mei 2023.

Impressionistische schildersdag

Namens Het Kunstgilde Genemuiden nodigen we je uit om mee te doen aan de uitdaging om een dagje buiten te schilderen. Geheel in eigen stijl en eigen materiaalkeuze willen we deze impressionistische schildersdag, bij goed weer, organiseren op 13 mei 2023.

Locatie

We hebben hiervoor een inspirerende locatie opgezocht, waar veel variatie aan onderwerpen aanwezig zijn namelijk, het Plantsoen in Genemuiden. De variatie is te vinden in het schilderen van water, bomen en planten, kerkgezicht, bruggen en woningen. Maar ook voor de liefhebbers, zelfs het gezicht op de haven en niet te vergeten de karakteristieke volière, met zicht op de oude burgemeesterswoning. Kortom, genoeg onderwerpen om je schilderskunst in eigen stijl zichtbaar te maken.

Wat zijn de spelregels om er een geslaagde dag van te maken?

Vooraf mag je zelf bepalen waar je een plekje in het park uitkiest. (In het ‘t Olde Staduus ligt een plattegrond van het Plantsoen, hierop kunnen jullie als deelnemer een locatie markeren met je naamsvermelding. We gaan uit van maximaal 3 personen per locatie.)

Techniek

Je mag zelf bepalen in welke techniek je gaat werken en in welk formaat

Voorbereiden

Je mag vooraf je werk thuis voorbereiden met schetsen, ondergrond opzetten, of zelfs beginnen met inschilderen.

Het gaat erom dat je op 13 mei vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur relaxed aan het werk bent. Wij als organisatie zorgen voor catering, sanitaire voorziening en professionele begeleiding. Het is geen must om het werkstuk die middag af te ronden, je mag gerust een kijkje nemen bij de andere deelnemers. Het is de bedoeling dat de werkstukken thuis afgerond worden en in het najaar tentoongesteld worden in ’t Olde Staduus. We hopen dat dit de start is van een hechte groep kunstenaars die Het Kunstgilde Genemuiden gaan vertegenwoordigen.

Aanmelden 

Stuur een bericht naar Kunstgilde Genemuiden o.v.v. je naam, adres en telefoon. Na aanmelding komt er een uitnodiging om kennis te maken met de andere deelnemers en de gewenste locatie in het park toe te wijzen.

HERFSTEXPOSITIE

Buitengewoon Talent

Op initiatief van Kunstgilde Genemuiden exposeerden in het najaar van 2023 een aantal kunstenaars uit eigen omgeving met tekeningen en schilderijen op de 1e etage van ’t Olde Staduus te Genemuiden. In een aantal werken zal de bezoeker bekende plaatsen herkennen zoals de Mastenbroekerpolder, Kamperzeedijk, het Poldertje bij Genemuiden, Hasselt, Hattem, Blokzijl, of De Wieden. Andere kunstenaars zijn over de grens gegaan en schilderden een locatie in Italië of de Elzas. Ook was er een serie bijzondere vogelhuisjes te zien en toonde de Raku Keramiekgroep Genemuiden een aantal keramiekstukken.

Kunst uit eigen omgeving